Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zierikzee

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zierikzee heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je uitgebreide info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Zierikzee.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €305 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid ZierikzeeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4301
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zierikzee

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid en eindeloos schoonmaken? Een toenemende groep woningeigenaren nemen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Schouwen-Duiveland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Zierikzee hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zierikzee?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zierikzee. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zierikzee heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere stookkosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zierikzee

De waterhardheid van het water in Zierikzee is om en nabij de 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zierikzee-4301

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Euro Combi 20 Fleck
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Amysoft C-200
 • Delta Domela
 • Euro Combi compact 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zierikzee reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zierikzee.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €100 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1975 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Zierikzee.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €740
Elektronische waterontharderVanaf €1110
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenC.a. €150 p/jaar
InstallatiekostenRond de €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zierikzee?
De hardheid in Zierikzee is circa 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zierikzee.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie