Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Serooskerke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Serooskerke resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Serooskerke.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €350 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SerooskerkeTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4353
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Serooskerke

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Schouwen-Duiveland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Serooskerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Serooskerke?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Serooskerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Serooskerke heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Serooskerke

De waterhardheid van het water in Serooskerke ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-serooskerke-4353

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Delta Onega duplex
 • Waterboss 900

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Serooskerke voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Serooskerke.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €760, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1425 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Serooskerke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1120
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €160 per 12 maanden
InstallatieV.a €270
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Serooskerke?
De hardheid in Serooskerke is om en nabij de 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lagere energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Serooskerke.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie