Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zonnemaire

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zonnemaire heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Zonnemaire.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZonnemaireTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zonnemaire

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en water met een vreemde smaak? Een toenemende groep Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Schouwen-Duiveland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Zonnemaire gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zonnemaire?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zonnemaire. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zonnemaire kent een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere stookkosten, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zonnemaire

De waterhardheid van het drinkwater in Zonnemaire bedraagt ongeveer 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zonnemaire-4316

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 30
 • Bayard Ecosoft 10
 • Waterluxe Duo 25
 • Erie IQsoft Eco26
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zonnemaire verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zonnemaire.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2025 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €740 (zonder installatiewerk). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €1925 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Zonnemaire.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk snel merken, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderRond de €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1000
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €160 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zonnemaire?
De hardheid van het water in Zonnemaire is plus minus 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zonnemaire.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie