Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Renesse

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Renesse resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Renesse.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als kalkstrepen op glas en lak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €300 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RenesseWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Renesse

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Flink wat Hollanders en Belgen plaatsen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Renesse heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Renesse?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Renesse. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Renesse zit met een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Renesse

De waterhardheid van het water in Renesse is 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-renesse-4325

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Watercompany Softflow 15
 • Delta Simplex compact
 • Culligan Medallist 915
 • Watercompany Softflow 20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Renesse verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Renesse.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €55 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2300 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €1875 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Renesse.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Elektronische waterontharderRond de €1170
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €135 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Renesse?
De waterhardheid in Renesse is gemiddeld 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Renesse.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie