Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brouwershaven

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Brouwershaven heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je praktische info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Brouwershaven.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €260 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BrouwershavenWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Brouwershaven

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Schouwen-Duiveland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Brouwershaven wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Brouwershaven?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Brouwershaven. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Brouwershaven ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Brouwershaven

De waterhardheid van het leidingwater in Brouwershaven ligt op ong. 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-brouwershaven-4318

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Euro Twin 20
 • Puricom Stratos UFW15
 • Atag Descale 5
 • BWT AQA Perla 10
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Brouwershaven voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Brouwershaven.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot ruim €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €800 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1375 en €2250 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Brouwershaven.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en kosteloos modellen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Mechanische waterontharderV.a €650
Elektronische waterontharderBegint bij €1050
Tabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €160 per 12 maanden
MontageVanaf €180
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Brouwershaven?
De waterhardheid in Brouwershaven is om en nabij de 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Brouwershaven.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie