Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterland

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Oosterland leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten check je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Oosterland.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals droge haren na een douchebeurt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OosterlandHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4307
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oosterland

Heb je last van apparaten die slecht werken en kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep Nederlanders bestellen een slimme waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Schouwen-Duiveland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oosterland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oosterland?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oosterland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oosterland kent een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lagere stookkosten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oosterland

De waterhardheid van het drinkwater in Oosterland is ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oosterland-4307

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 10
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Atag Descale 5
 • Bayard Ecosoft 15
 • Kinetico Sumo 1

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterland minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oosterland.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1550 en €2025 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Oosterland.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderC.a. €790
Elektronische waterontharderCirca €1160
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €120 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Oosterland?
De waterhardheid in Oosterland is ongeveer 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oosterland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie