Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwerkerk

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Nieuwerkerk resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Nieuwerkerk.
 • Dit kan leiden tot problemen als veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €300 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid NieuwerkerkHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nieuwerkerk

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Schouwen-Duiveland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuwerkerk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nieuwerkerk?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuwerkerk. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot fris kraanwater en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuwerkerk kent een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nieuwerkerk

De waterhardheid van het water in Nieuwerkerk ligt op ong. 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwerkerk-4318

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Euro Twin 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Erie Maxima Eco32
 • Delta Isera
 • 038waterontharder Separaat 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwerkerk verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuwerkerk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €730, excl. installatie. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2000 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nieuwerkerk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis vakmannen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €840
Waterontharder (elektronisch)C.a. €950
Regeneratiezout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €90 p/jaar
InstallatiekostenCirca €200
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nieuwerkerk?
De hardheid in Nieuwerkerk bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nieuwerkerk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie