Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Burgh-Haamstede

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Burgh-Haamstede maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Burgh-Haamstede.
 • Hierdoor ontstaan problemen als minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Burgh-HaamstedeWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4328
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Burgh-Haamstede

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en besparen op de energiekosten. In de gemeente Schouwen-Duiveland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Burgh-Haamstede hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Burgh-Haamstede?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Burgh-Haamstede. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Burgh-Haamstede heeft een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Burgh-Haamstede

De waterhardheid van het water in Burgh-Haamstede bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-burgh-haamstede-4328

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Waterboss 900
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Delta Isera

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Burgh-Haamstede reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Burgh-Haamstede.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €125 voor magnetische ontharders tot zo’n €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en het vermogen. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders beginnen bij €810 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1625 en €2225 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Burgh-Haamstede.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen snel experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Elektronische waterontharderC.a. €970
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenRond de €155 (jaarbasis)
InstallatieV.a €160
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Burgh-Haamstede?
De waterhardheid in Burgh-Haamstede is plus minus 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Burgh-Haamstede.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie