Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kerkwerve

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kerkwerve resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je handige info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Kerkwerve.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als geïrriteerde huid en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid KerkwerveZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4321
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kerkwerve

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer Nederlanders kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Schouwen-Duiveland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kerkwerve gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kerkwerve?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kerkwerve. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kerkwerve heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kerkwerve

De waterhardheid van het water in Kerkwerve ligt op ong. 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-kerkwerve-4321

Interessante installaties

 • Euro Twin 25
 • Euro Combi compact 20
 • North Star 40ED
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kerkwerve reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kerkwerve.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €770, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1900 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Kerkwerve.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €90
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektrische waterontharderCirca €1020
Reinigingszout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 op jaarbasis
MontageRond de €225
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Kerkwerve?
De waterhardheid in Kerkwerve komt uit op ong. 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kerkwerve.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie