Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bruinisse

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Bruinisse leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Bruinisse.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als huidirritaties en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid BruinisseWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4311
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bruinisse

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en glascorrosie? Flink wat huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Schouwen-Duiveland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bruinisse hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Bruinisse?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bruinisse. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bruinisse zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bruinisse

De waterhardheid van het drinkwater in Bruinisse bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bruinisse-4311

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi compact 20
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 20
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Delta Simplex compact

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bruinisse verklein je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Bruinisse.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het vermogen. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €2050 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Bruinisse.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Mechanische waterontharderV.a €750
Waterontharder (elektrisch)Circa €1000
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €90 per 12 maanden
MontagekostenRond de €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Bruinisse?
De hardheid van het water in Bruinisse is plus minus 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bruinisse.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie