Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordgouwe

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Noordgouwe heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Noordgouwe.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €270 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NoordgouweHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4317
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Noordgouwe

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Schouwen-Duiveland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Noordgouwe was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Noordgouwe?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Noordgouwe. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Noordgouwe heeft een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Noordgouwe

De waterhardheid van het leidingwater in Noordgouwe is om en nabij de 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noordgouwe-4317

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Twin 10
 • Atag Descale 15
 • SuperSoft SuperSoft
 • Kinetico Ergo 18
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Noordgouwe minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Noordgouwe.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1625 en €1750 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Noordgouwe.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Mechanische waterontharderV.a €700
Elektronische waterontharderV.a €920
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudCirca €160 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Noordgouwe?
De hardheid in Noordgouwe is circa 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Noordgouwe.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie