Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sirjansland

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sirjansland resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Sirjansland.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €290 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SirjanslandFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4308
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sirjansland

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Schouwen-Duiveland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Sirjansland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sirjansland?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sirjansland. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sirjansland ontvangt een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sirjansland

De waterhardheid van het drinkwater in Sirjansland is om en nabij de 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sirjansland-4308

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi compact 14
 • Mooiwater Mini+
 • Bayard Tenera 18
 • Amysoft C-300
 • Watertotaal Euro Twin 80

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sirjansland voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sirjansland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Van €120 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers zijn zo’n €740, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1575 en €2125 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Sirjansland.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Mechanische waterontharderV.a €870
Elektrische waterontharderRond de €930
Onthardingszout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 per jaar
MontagekostenC.a. €210
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Sirjansland?
De waterhardheid in Sirjansland ligt op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sirjansland.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie