Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Thesinge

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, vies water of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Thesinge heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.70 dH in Thesinge.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €255 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid ThesingeWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9797
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Thesinge

Wil jij ook af van een irriterende huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal huishoudens kiezen een goede waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Groningen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Thesinge hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Thesinge?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Thesinge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Thesinge heeft een geschatte waterhardheid van 7.70. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Thesinge

De waterhardheid van het water in Thesinge ligt op ong. 7.70 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-thesinge-9797

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • 038waterontharder Separaat 14
 • Apic Nessos
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 9UD
 • Delta Ontario duplex

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Thesinge verlaag je de dH waarde van 7.70 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Thesinge.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €650, zonder installeren. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1275 en €2225 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Thesinge.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €130
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1090
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudC.a. €160 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Thesinge?
De hardheid in Thesinge ligt op 7.70 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Thesinge.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie