Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winneweer

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Winneweer maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.70 dH in Winneweer.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WinneweerTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9793
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Winneweer

Heb je last van een te hoge stroomrekening of kalkstrepen op glas en lak? Flink wat Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Groningen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Winneweer gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Winneweer?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Winneweer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Winneweer heeft een geschatte waterhardheid van 7.70. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Winneweer

De waterhardheid van het drinkwater in Winneweer bedraagt circa 7.70 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-winneweer-9793

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Compact 10
 • Detandt-Simon Futura 25
 • BWT AQA smart
 • Delta Isera
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Winneweer verklein je de dH waarde van 7.70 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Winneweer.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1825 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Winneweer.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog merken, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €890
Waterontharder (elektrisch)V.a €1140
Regeneratiezout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €105 op jaarbasis
PlaatsingCirca €160
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Winneweer?
De hardheid van het kraanwater in Winneweer bedraagt 7.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvoller water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Winneweer.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie