Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ten Post

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Ten Post zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.70 dH in Ten Post.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Ten PostHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9792
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ten Post

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid na bad of douche en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Groningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Ten Post gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Ten Post?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ten Post. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ten Post zit met een waterhardheid van 7.70. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ten Post

De waterhardheid van het water in Ten Post is ongeveer 7.70 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ten-post-9792

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Watts OneFlow
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ten Post verlaag je de dH waarde van 7.70 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ten Post.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor een magnetische ontharder tot wel €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €700, excl. installatie. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2175 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ten Post.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel specialisten, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €160
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Elektrische waterontharderV.a €940
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €105 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €200
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ten Post?
De hardheid van het leidingwater in Ten Post bedraagt 7.70 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ten Post.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie