Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Annen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Sint Annen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.70 dH in Sint Annen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €320 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint AnnenHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9796
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint Annen

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lagere energierekening. In de gemeente Groningen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Sint Annen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint Annen?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sint Annen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot smaakvoller water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint Annen ontvangt een waterhardheid van 7.70. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Sint Annen

De waterhardheid van het leidingwater in Sint Annen bedraagt circa 7.70 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-annen-9796

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Separaat 10
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Remon Waterontharders Kama
 • Kinetico Premier Compact HF

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint Annen verklein je de dH waarde van 7.70 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint Annen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1750 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Sint Annen.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel vakmannen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Mechanische waterontharderVanaf €770
Elektrische waterontharderBegint bij €1180
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudV.a €135 per jaar
MontageC.a. €225
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Sint Annen?
De waterhardheid in Sint Annen is ongeveer 7.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint Annen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie