Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lageland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.70 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Lageland zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je handige info over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.70 dH in Lageland.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €200 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid LagelandHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9622
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lageland

Heb je in huis last van een irriterende huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Steeds meer huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lageland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lageland?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lageland. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lageland heeft een gemeten waterhardheid van 7.70. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lageland

De waterhardheid van het water in Lageland is om en nabij de 7.70 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-lageland-9622

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Delta Domela
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lageland voer je de dH waarde terug van 7.70 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lageland.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €850 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1150 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lageland.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos installateurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Waterontharder (mechanisch)Circa €700
Waterontharder (elektrisch)Circa €1100
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €155 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Lageland?
De waterhardheid in Lageland komt uit op ong. 7.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lageland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie