Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Onnen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Onnen resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.70 dH in Onnen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalk op de lak van de auto en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €215 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid OnnenHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9755
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Onnen

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer Nederlanders bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Groningen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Onnen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Onnen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Onnen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Onnen heeft een waterhardheid van 7.70. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Onnen

De waterhardheid van het water in Onnen is 7.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-onnen-9755

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Judo Quicksoft Duo
 • Euro Combi compact 14
 • Euro Combi compact 20

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Onnen verklein je de dH waarde van 7.70 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Onnen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €820 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2000 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Onnen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct monteurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektronische waterontharderCirca €990
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudRond de €140 per 12 maanden
MontageC.a. €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Onnen?
De waterhardheid in Onnen is plus minus 7.70 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Onnen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie