Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Harkstede

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Harkstede zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.70 dH in Harkstede.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HarkstedeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9614
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Harkstede

Heb je in huis last van verstopte leidingen en glascorrosie? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Harkstede heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Harkstede?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Harkstede. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Harkstede heeft een waterhardheid van 7.70. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Harkstede

De waterhardheid van het leidingwater in Harkstede is om en nabij de 7.70 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-harkstede-9614

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • SuperSoft SuperSoft
 • Boshuis Duolux plus 100
 • BWT Rondomat 25M
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Harkstede voer je de dH waarde terug van 7.70 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Harkstede.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €730, exclusief installatiekosten. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2225 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Harkstede.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe snel vakmannen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1010
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €85 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Harkstede?
De hardheid in Harkstede is doorgaans 7.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Harkstede.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie