Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lellens

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Lellens heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.70 dH in Lellens.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid LellensHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9794
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Lellens

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel Hollanders en Belgen kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Groningen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lellens hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lellens?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lellens. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Lellens heeft een geschatte waterhardheid van 7.70. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Lellens

De waterhardheid van het water in Lellens bedraagt circa 7.70 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lellens-9794

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Compact 14
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Remon Waterontharders Kama
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watergenius Blue Line Evolution

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lellens verlaag je de dH waarde van 7.70 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lellens.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €790 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1125 en €1750 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Lellens.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel specialisten, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Waterontharder (elektrisch)C.a. €930
Zout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €90 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €170
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Lellens?
De hardheid van het water in Lellens ligt rond de 7.70 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lellens.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie