Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haren

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Haren maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.70 dH in Haren.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HarenTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9752
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Haren

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Groningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Haren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Ontkalker informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Haren?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Haren. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Haren heeft een gemeten waterhardheid van 7.70. Dat betekent matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Haren

De waterhardheid van het drinkwater in Haren is om en nabij de 7.70 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-haren-9752

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • BWT AQA smart
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Erie Maxima Eco15

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Haren reduceert je de dH waarde van 7.70 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Haren.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot wel €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2250 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Haren.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis vakmannen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Mechanische waterontharderVanaf €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1080
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 (jaarbasis)
InstallatieV.a €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Haren?
De hardheid van het water in Haren is circa 7.70 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Haren.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie