Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Glimmen

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Glimmen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.70 dH in Glimmen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €260 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GlimmenTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9756
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Glimmen

Heb jij genoeg van een irriterende huid en koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Glimmen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Glimmen?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Glimmen. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Glimmen heeft een gemeten waterhardheid van 7.70. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Glimmen

De waterhardheid van het leidingwater in Glimmen bedraagt ongeveer 7.70 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-glimmen-9756

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • BWT AQA smart C
 • BWT AQA smart C
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Waterluxe Duo 7

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Glimmen reduceert je de dH waarde van 7.70 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Glimmen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €2250 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Glimmen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel modellen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Elektrische waterontharderVanaf €1180
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €90 (jaarbasis)
InstallatieRond de €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Glimmen?
De hardheid van het kraanwater in Glimmen schatten we op 7.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een zachte huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Glimmen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie