Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordlaren

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.70 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Noordlaren heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.70 dH in Noordlaren.
 • Dit is de oorsprong van problemen als kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NoordlarenHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9479
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Noordlaren

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Groningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Noordlaren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Noordlaren?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Noordlaren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Noordlaren heeft een geschatte waterhardheid van 7.70. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Noordlaren

De waterhardheid van het drinkwater in Noordlaren is om en nabij de 7.70 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-noordlaren-9479

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Kinetico Premier Maxi
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Lubron Proline SXT2
 • Digisoft EC-500
 • Delta Onega duplex

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Noordlaren minimaliseer je de dH waarde van 7.70 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Noordlaren.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders tot ruim €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €710, excl. installatie. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1625 en €2100 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Noordlaren.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten specialisten, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €130
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Waterontharder (elektrisch)Circa €920
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €120 per beurt
InstallatiekostenV.a €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Noordlaren?
De waterhardheid in Noordlaren is doorgaans 7.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Noordlaren.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie