Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Garmerwolde

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Garmerwolde heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.70 dH in Garmerwolde.
 • Dit kan zorgen voor situaties als water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid GarmerwoldeHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9798
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Garmerwolde

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Garmerwolde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Garmerwolde?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Garmerwolde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Garmerwolde kent een waterhardheid van 7.70. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Garmerwolde

De waterhardheid van het drinkwater in Garmerwolde is ongeveer 7.70 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-garmerwolde-9798

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Separaat 20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Apic Melite

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Garmerwolde minimaliseer je de dH waarde van 7.70 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Garmerwolde.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor magnetische ontharders tot ruim €1700 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €690, zonder installeren. Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €1900 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Garmerwolde.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €125
Mechanische waterontharderC.a. €670
Elektrische waterontharderVanaf €1080
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €95 per beurt
InstallatieV.a €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Garmerwolde?
De hardheid van het leidingwater in Garmerwolde is ongeveer 7.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Garmerwolde.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie