Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ten Boer

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Ten Boer heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.70 dH in Ten Boer.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Ten BoerTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9791
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ten Boer

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de mensen nemen een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Ten Boer was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ten Boer?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ten Boer. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ten Boer ontvangt een waterhardheid van 7.70. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ten Boer

De waterhardheid van het leidingwater in Ten Boer ligt op ong. 7.70 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ten-boer-9791

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Electric GXOF27KE
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • BWT AQA viseo
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ten Boer minimaliseer je de dH waarde van 7.70 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ten Boer.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €165 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €660, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1400 en €2150 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Ten Boer.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €135
Mechanische waterontharderV.a €860
Waterontharder (elektrisch)Circa €1080
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €120 (jaarbasis)
MontageRond de €220
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ten Boer?
De hardheid van het water in Ten Boer is circa 7.70 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ten Boer.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie