Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woltersum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.70 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Woltersum resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.70 dH in Woltersum.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals bittere thee koffie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid WoltersumHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9795
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Woltersum

Heb je last van apparaten die slecht werken of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Groningen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Woltersum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Woltersum?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Woltersum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Woltersum heeft een gemeten waterhardheid van 7.70. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Woltersum

De waterhardheid van het leidingwater in Woltersum is ongeveer 7.70 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-woltersum-9795

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Compact 20
 • General electric GXOF27KE
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Calex Calex 15L
 • Boshuis iQualQ Duo 200

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Woltersum voer je de dH waarde terug van 7.70 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Woltersum.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €700, excl. installatie. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1875 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Woltersum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Mechanische waterontharderV.a €710
Elektronische waterontharderCirca €1030
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudCirca €90 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Woltersum?
De hardheid van het kraanwater in Woltersum is circa 7.70 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Woltersum.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie