Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Geraardsbergen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Geraardsbergen resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige info info over de waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Geraardsbergen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld een droge huid en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 per jaar.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid GeraardsbergenTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M33.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4900 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Geraardsbergen

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken of aanslag op servies? Flink wat huishoudens nemen een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Geraardsbergen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Geraardsbergen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Geraardsbergen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Geraardsbergen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Geraardsbergen kent een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Geraardsbergen

De waterhardheid van het leidingwater in Geraardsbergen is ongeveer 22,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-geraardsbergen-9500

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • 038waterontharder Compact 10
 • Calex Calex 11
 • Erie Maxima Eco32
 • Hydrotense Seduction 8

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geraardsbergen minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Geraardsbergen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot ruim €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €660 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1375 en €1875 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterverzachter in Geraardsbergen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk snel modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Reinigingszout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €145 op jaarbasis
PlaatsingskostenBegint bij €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Geraardsbergen?
De hardheid van het kraanwater in Geraardsbergen is om en nabij de 22,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Geraardsbergen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie