Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Grimminge

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Grimminge leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Grimminge.
 • Hierdoor ontstaan onder andere wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €350 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid GrimmingeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Grimminge

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Geraardsbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Grimminge heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Grimminge?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Grimminge. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Grimminge heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Grimminge

De waterhardheid van het drinkwater in Grimminge ligt op ong. 22,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-grimminge-9506

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grimminge voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Grimminge.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €840, exclusief installatiekosten. Een slim systeem zit ergens tussen de €1625 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Grimminge.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten monteurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Mechanische waterontharderV.a €700
Waterontharder (elektrisch)V.a €1110
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €80 p/jaar
PlaatsingBegint bij €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Grimminge?
De hardheid van het kraanwater in Grimminge ligt op 22,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is essentieel voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Grimminge.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie