Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ninove

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 15,68 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ninove heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je nuttige informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,68 dH in Ninove.
 • Hierdoor ontstaan onder andere slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NinoveHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gem. Gasverbruik M33.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ninove

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Ninove kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Ninove hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ninove?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Ninove. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ninove zit met een waterhardheid van 15,68. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ninove

De waterhardheid van het leidingwater in Ninove bedraagt circa 15,68 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ninove-9400

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • BWT AQA Perla 20
 • Erie Maxima Eco11
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ninove verlaag je de dH waarde van 15,68 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ninove.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €800 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1875 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Ninove.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en direct installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Waterontharder (elektronisch)C.a. €970
Reinigingszout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €155 per jaar
MontageV.a €150
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Ninove?
De hardheid in Ninove komt uit op ong. 15,68 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ninove.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie