Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lede

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Lede zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 8,40 dH in Lede.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid LedeWerking eenvoudig uitgelegdKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gem. Gasverbruik M33.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lede

Wil jij ook af van een irriterende huid of onnodig veel schoonmaken? Veel woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Lede zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Lede heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lede?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lede. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lede ontvangt een waterhardheid van 8,40. Samengevat: Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lede

De waterhardheid van het leidingwater in Lede is ongeveer 8,40 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lede-9340

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • BWT AQA Perla 10
 • Erie Softline Eco30
 • Halutec SensorSoft

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lede voer je de dH waarde terug van 8,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lede.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot zo’n €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €680 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Lede.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €95
Mechanische waterontharderCirca €810
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1140
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenVanaf €80 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Lede?
De hardheid in Lede is grofweg 8,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lede.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie