Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Viane

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, smerig water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Viane maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je praktische info over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 22,40 dH in Viane.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee koffie en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €245 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid VianeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Viane

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid en/of witte aanslag op het glaswerk? Meer en meer mensen installeren een professionele waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Geraardsbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Viane gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Viane?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Viane. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Viane heeft een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Viane

De waterhardheid van het leidingwater in Viane is ongeveer 22,40 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-viane-9500

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Viane reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Viane.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €2225 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Viane.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1150
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudVanaf €120 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Viane?
De hardheid van het water in Viane is doorgaans 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Viane.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie