Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zarlardinge

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Zarlardinge maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je uitgebreide informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 22,40 dH in Zarlardinge.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €325 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZarlardingeHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zarlardinge

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een handige waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Geraardsbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Zarlardinge hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zarlardinge?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zarlardinge. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt smaakvol water en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zarlardinge ontvangt een waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zarlardinge

De waterhardheid van het drinkwater in Zarlardinge bedraagt circa 22,40 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zarlardinge-9500

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zarlardinge minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €860.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zarlardinge.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot zo’n €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Zarlardinge.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektrische waterontharderRond de €980
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudV.a €80 p/jaar
MontagekostenVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Zarlardinge?
De hardheid in Zarlardinge ligt op 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zarlardinge.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie