Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nederboelare

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Nederboelare maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier check je waardevolle informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 22,40 dH in Nederboelare.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht functionerende apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €200 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid NederboelareHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nederboelare

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Geraardsbergen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Nederboelare gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nederboelare?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Nederboelare. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt smaakvol water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nederboelare heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Samengevat: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager energieverbruik, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nederboelare

De waterhardheid van het drinkwater in Nederboelare is 22,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-nederboelare-9500

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • North Star 11UD
 • Halutec Domus DPS 300

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nederboelare reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nederboelare.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders tot zo’n €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €740 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1975 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Nederboelare.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis monteurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractRond de €105 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Nederboelare?
De hardheid van het water in Nederboelare is gemiddeld 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nederboelare.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie