Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Moerbeke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Moerbeke resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs lees je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Moerbeke.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MoerbekeHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Moerbeke

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen of strepen op de ramen? Flink wat woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Geraardsbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Moerbeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Moerbeke?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Moerbeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Moerbeke ontvangt een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Moerbeke

De waterhardheid van het water in Moerbeke is ongeveer 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-moerbeke-9500

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moerbeke verklein je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Moerbeke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €165 voor magnetische ontharders tot wel €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €750, zonder installeren. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1875 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Moerbeke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk en vandaag nog modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Waterontharder (elektrisch)V.a €1090
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudscontractRond de €90 p/jaar
MontageBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Moerbeke?
De waterhardheid in Moerbeke schatten we op 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor gunstig energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Moerbeke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie