Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Idegem

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Idegem zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Idegem.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere veel schoonmaken en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid IdegemTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Idegem

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of eindeloos schoonmaken? Een groot deel van de woningeigenaren bestellen een slimme waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Geraardsbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Idegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Idegem?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Idegem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Idegem heeft een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Idegem

De waterhardheid van het drinkwater in Idegem ligt op ong. 22,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-idegem-9506

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Idegem verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Idegem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €830, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1450 en €1800 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Idegem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektrische waterontharderV.a €970
Zout€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €155 p/jaar
InstallatiekostenV.a €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Idegem?
De waterhardheid in Idegem ligt op 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Idegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie