Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schendelbeke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Schendelbeke leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je praktische informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Schendelbeke.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid SchendelbekeWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Schendelbeke

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat Belgen plaatsen een professionele waterontkalker. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Geraardsbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Schendelbeke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schendelbeke?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Schendelbeke. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Schendelbeke kent een waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Schendelbeke

De waterhardheid van het drinkwater in Schendelbeke bedraagt ongeveer 22,40 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-schendelbeke-9506

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schendelbeke reduceert je de dH waarde van 22,40 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schendelbeke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €95 voor magnetische ontharders tot een slordige €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten bij €770, zonder installeren. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1375 en €1700 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Schendelbeke.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1010
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenV.a €90 per beurt
PlaatsingV.a €230
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Schendelbeke?
De waterhardheid in Schendelbeke is ongeveer 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Schendelbeke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie