Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Denderleeuw

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 15,68 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Denderleeuw heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 15,68 dH in Denderleeuw.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €335 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DenderleeuwWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDenderleeuw
Postcode9470
Gem. Gasverbruik M33.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4850 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Denderleeuw

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening of bittere thee en koffie? Flink wat mensen installeren een elektrische waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Denderleeuw opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Denderleeuw wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Denderleeuw?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Denderleeuw. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Denderleeuw kent een waterhardheid van 15,68. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Denderleeuw

De waterhardheid van het drinkwater in Denderleeuw is ongeveer 15,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-denderleeuw-9470

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Electric GXOF27KE
 • BWT Rondomat 100M
 • Erie Maxima Eco26
 • Hydrotense StandAlone 12L

Zo werkt een waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Denderleeuw reduceert je de dH waarde van 15,68 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Denderleeuw.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1875 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1475 en €1975 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Denderleeuw.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektronische waterontharderBegint bij €930
Zouttabletten€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €160 p/jaar
MontageCirca €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Denderleeuw?
De hardheid in Denderleeuw is doorgaans 15,68 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een minder droge huid, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Denderleeuw.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie