Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Smeerebbe-Vloerzegem

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Smeerebbe-Vloerzegem leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Smeerebbe-Vloerzegem.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Smeerebbe-VloerzegemHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Smeerebbe-Vloerzegem

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Geraardsbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Smeerebbe-Vloerzegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Smeerebbe-Vloerzegem?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Smeerebbe-Vloerzegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Smeerebbe-Vloerzegem heeft een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Smeerebbe-Vloerzegem

De waterhardheid van het water in Smeerebbe-Vloerzegem is om en nabij de 22,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-smeerebbe-vloerzegem-9506

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Electrolux 18L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Smeerebbe-Vloerzegem voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €975.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Smeerebbe-Vloerzegem.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €165 voor magnetische ontharders tot wel €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders starten bij €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1125 en €1800 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Smeerebbe-Vloerzegem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct merken, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Mechanische waterontharderRond de €710
Elektrische waterontharderBegint bij €1000
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €105 per 12 maanden
MontageBegint bij €230
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Smeerebbe-Vloerzegem?
De waterhardheid in Smeerebbe-Vloerzegem is plus minus 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere comfortabel douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen via regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Smeerebbe-Vloerzegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie