Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Overboelare

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, smerig water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Overboelare zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Overboelare.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid OverboelareTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Overboelare

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en/of kalkstrepen op ramen? Flink wat huishoudens kiezen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Geraardsbergen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Overboelare hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Overboelare?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Overboelare. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot water met een lekkere smaak en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Overboelare kent een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • O.a. lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Overboelare

De waterhardheid van het water in Overboelare is ongeveer 22,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-overboelare-9500

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Overboelare reduceert je de dH waarde van 22,40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Overboelare.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €660, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1850 incl. installatie. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Overboelare.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct experts, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1020
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €140 per jaar
MontageC.a. €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Overboelare?
De hardheid van het leidingwater in Overboelare komt uit op ong. 22,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Overboelare.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie