Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwenhove

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Nieuwenhove maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal tref je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Nieuwenhove.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NieuwenhoveFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nieuwenhove

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken en/of kalk op de lak van de auto? Meer en meer woningeigenaren plaatsen een slimme waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Geraardsbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Nieuwenhove hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwenhove?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Nieuwenhove. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuwenhove zit met een waterhardheid van 22,40. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, zacht en fris water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Nieuwenhove

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwenhove is om en nabij de 22,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-nieuwenhove-9506

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwenhove verklein je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuwenhove.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Nieuwenhove.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en snel installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Mechanische waterontharderVanaf €740
Elektrische waterontharderVanaf €1040
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudscontractV.a €135 per beurt
MontagekostenC.a. €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Nieuwenhove?
De waterhardheid in Nieuwenhove is gemiddeld 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd door natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuwenhove.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie