Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zandbergen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Zandbergen resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Zandbergen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €265 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid ZandbergenHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zandbergen

Heb jij genoeg van verstopte leidingen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal Vlamingen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Geraardsbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Zandbergen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zandbergen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Zandbergen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zandbergen zit met een waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zandbergen

De waterhardheid van het water in Zandbergen is ongeveer 22,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zandbergen-9506

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow
 • Remon Waterontharders Kama
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zandbergen verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zandbergen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €90 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1325 en €2075 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Zandbergen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis merken, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektrische waterontharderBegint bij €900
Reinigingszout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €135 per beurt
PlaatsingskostenCirca €200
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Zandbergen?
De waterhardheid in Zandbergen is ongeveer 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zandbergen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie