Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Onkerzele

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Onkerzele zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Onkerzele.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals bittere thee en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OnkerzeleFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Onkerzele

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of witte aanslag op het glaswerk? Een groeiend aantal huishoudens nemen een elektrische waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Geraardsbergen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Onkerzele wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Onkerzele?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Onkerzele. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Onkerzele heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Onkerzele

De waterhardheid van het leidingwater in Onkerzele bedraagt ongeveer 22,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-onkerzele-9500

Interessante installaties

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Onkerzele reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Onkerzele.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €60 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1625 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €820 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1725 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Onkerzele.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €115
Mechanische waterontharderRond de €850
Waterontharder (elektrisch)Circa €1040
Regeneratiezout€25 per 50 kg
OnderhoudC.a. €145 per 12 maanden
InstallatieV.a €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Onkerzele?
De hardheid in Onkerzele schatten we op 22,40 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Onkerzele.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie