Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waarbeke

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Waarbeke heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Waarbeke.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als veel schoonmaken en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 per jaar.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid WaarbekeTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Waarbeke

Zit jij in de woning ook met situaties als rendementsverlies van verwarming of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal huishoudens nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Geraardsbergen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Waarbeke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Waarbeke?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Waarbeke. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Waarbeke ontvangt een waterhardheid van 22,40. Samengevat: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Waarbeke

De waterhardheid van het drinkwater in Waarbeke bedraagt circa 22,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-waarbeke-9506

Veel gekozen merken

 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waarbeke reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Waarbeke.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1775 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders beginnen bij €650, excl. installatie. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2050 inclusief installatiewerk. In het volgende schema vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Waarbeke.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en vandaag nog monteurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1120
Reinigingszout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €160 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Waarbeke?
De waterhardheid in Waarbeke is plus minus 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een besparing op de energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waarbeke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie