Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Goeferdinge

Wil jij ook af van kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Goeferdinge heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Goeferdinge.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als bittere thee en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €315 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid GoeferdingeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Goeferdinge

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of aanslag op servies? Veel Vlamingen nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Geraardsbergen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Goeferdinge wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Professionele waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Goeferdinge?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Goeferdinge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Goeferdinge heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Goeferdinge

De waterhardheid van het leidingwater in Goeferdinge bedraagt circa 22,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-goeferdinge-9500

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Goeferdinge verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Goeferdinge.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1825 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Goeferdinge.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten experts, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Elektrische waterontharderRond de €910
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €105 per 12 maanden
MontageVanaf €225
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Goeferdinge?
De waterhardheid in Goeferdinge is grofweg 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Goeferdinge.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie