Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Haaltert

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Haaltert maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs bekijk je praktische info aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Haaltert.
 • Dit is de oorsprong van problemen als slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid HaaltertWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHaaltert
Postcode9450
Gem. Gasverbruik M33.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Haaltert

Heb je last van droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat woningeigenaren nemen een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Haaltert zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Haaltert wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haaltert?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Haaltert. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Haaltert heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Haaltert

De waterhardheid van het drinkwater in Haaltert ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-haaltert-9450

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Electrolux 18L
 • BWT Rondomat 50M
 • Erie Maxima Eco20
 • Hydrotense StandAlone 8L

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haaltert voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Haaltert.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten bij €670 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1475 en €2175 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Haaltert.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €970
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €125 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Haaltert?
De hardheid in Haaltert is plus minus 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Haaltert.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie