Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ophasselt

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Ophasselt heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Ophasselt.
 • Dit kan leiden tot onder andere irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €290 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OphasseltHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9500
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ophasselt

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Geraardsbergen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Ophasselt hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Ophasselt?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Ophasselt. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ophasselt heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Samengevat: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Ophasselt

De waterhardheid van het leidingwater in Ophasselt is 22,40 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ophasselt-9500

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ophasselt verklein je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ophasselt.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €810 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €1950 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Ophasselt.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos merken, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Waterontharder (mechanisch)V.a €740
Elektrische waterontharderCirca €930
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €80 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Ophasselt?
De hardheid in Ophasselt schatten we op 22,40 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ophasselt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie