Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Erpe-Mere

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9,52 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Erpe-Mere maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9,52 dH in Erpe-Mere.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €350 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Erpe-MereTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteErpe-Mere
Postcode9420
Gem. Gasverbruik M33.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Erpe-Mere

Heb jij genoeg van een irriterende huid of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de huishoudens installeren een slimme waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Erpe-Mere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Erpe-Mere heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Erpe-Mere?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Erpe-Mere. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Erpe-Mere heeft een gemeten waterhardheid van 9,52. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Erpe-Mere

De waterhardheid van het drinkwater in Erpe-Mere ligt op ong. 9,52 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-erpe-mere-9420

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWT Rondomat 25M
 • Erie Maxima Eco15
 • Hattem BLU B65

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Erpe-Mere verklein je de dH waarde van 9,52 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Erpe-Mere.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €750, zonder installeren. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2250 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Erpe-Mere.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Waterontharder (elektronisch)C.a. €900
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudRond de €110 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Erpe-Mere?
De hardheid van het leidingwater in Erpe-Mere is plus minus 9,52 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een zachte huid en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Erpe-Mere.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie