Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Emmen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Emmen resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Emmen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid EmmenHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7821
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Emmen

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer huishoudens kiezen een slimme waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Emmen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Emmen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Emmen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Emmen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Emmen heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Emmen

De waterhardheid van het water in Emmen is 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-emmen-7821

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Watergenius HWS 1500
 • Kinetico Mini KB
 • Delta Duplex unit
 • Bayard Tenera 28
 • Remon Waterontharders Kama

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Emmen reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Emmen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders starten bij €770, exclusief installatiekosten. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €2125 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Emmen.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel merken, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Mechanische waterontharderCirca €850
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €920
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractRond de €155 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Emmen?
De waterhardheid in Emmen is ongeveer 6.38 dH. De meting in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Emmen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie