Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zandpol

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zandpol maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Zandpol.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €230 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ZandpolTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7764
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zandpol

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en/of aanslag op servies? Veel woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Emmen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Zandpol hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zandpol?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zandpol. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zandpol zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zandpol

De waterhardheid van het drinkwater in Zandpol ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zandpol-7764

Vaak geplaatste ontharders

 • Mooiwater Medium+
 • Euro Combi compact 30
 • Bayard Minima
 • Delta Domela
 • Euro Twin 20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zandpol voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zandpol.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €50 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €650 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1225 en €2150 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zandpol.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel installateurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Mechanische waterontharderV.a €810
Elektrische waterontharderCirca €1170
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per jaar
PlaatsingBegint bij €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zandpol?
De hardheid van het leidingwater in Zandpol ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zandpol.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie