Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Amsterdam

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nieuw-Amsterdam resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je handige info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Nieuw-Amsterdam.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee koffie en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Nieuw-AmsterdamWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7833
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nieuw-Amsterdam

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Emmen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuw-Amsterdam was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuw-Amsterdam?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nieuw-Amsterdam. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor smaakvoller water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nieuw-Amsterdam kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nieuw-Amsterdam

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuw-Amsterdam bedraagt circa 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nieuw-amsterdam-7833

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Culligan Global Cabinet
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Hattem BLU B65
 • Watertotaal Euro Twin 40

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Nieuw-Amsterdam reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nieuw-Amsterdam.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1225 en €1775 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Nieuw-Amsterdam.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis installateurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektrisch)Circa €1180
Onthardingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudCirca €80 per 12 maanden
MontagekostenV.a €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Nieuw-Amsterdam?
De hardheid in Nieuw-Amsterdam schatten we op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Amsterdam.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie